Out-sider vinder sag om designrettigheder

Out-sider vinder sag om designrettigheder

"En sejr for det originale design", siger direktør Ib Mogensen.

Ottende juni var det den internationale anti-kopidag, og på dagen blev det fra Sø- og Handelsretten offentliggjort, at møbelfirmaet out-sider har vundet en forbudssag over firmaet Uno Koncept.

Uno Koncept, der i nogle år har været out-sider forhandler, lancerede i efteråret en ny produktserie under navnet Playfurn. Denne serie er i hele sit koncept en efterligning af den LOOP-serie, som out-sider lancerede samtidig med virksomhedens etablering i 2007, og som med stor succes er blevet udbredt over hele Europa.

Forhandlinger med Uno Koncept om en forligsmæssig løsning endte resultatløse, og sagen landede derfor i Sø- og Handelsretten, som altså i går har givet out-sider medhold. Dommen forbyder Uno Koncept at producere og sælge sin Playfurn-serie.

"LOOP er en vigtig produktserie for out-sider - en serie, som vi og vores designere er stolte af. Derfor er vi også superlykkelige for rettens afgørelse. Og så er det ikke kun en sejr for out-sider: Det er en vigtig sejr for 'det originale design' og for alle, som arbejder kreativt og innovativt med design", lyder det fra out-siders direktør, Ib Mogensen.