Ellen, el-drevet færge, Danmark

Ellen, el-drevet færge, Danmark

SEA / PLATEAU L

El-færgen Ellen – en 100% elektrisk drevet og CO2 neutral færge.
Et fireårigt projekt har affødt denne første af slagsen, El-færgen Ellen. Dette projekt, støttet af EU fonde og færgens ejer Ærø Kommune, havde ét mål, nemlig at bygge og teste en 100% el-drevet og CO2 neutral færge til henholdsvis passagerer, person- og lastbiler.
Det unikke ved færgen Ellen er, at den får sin el-kraft fra 50 tons tunge batterier placeret i lastrummet, og som sørger for, at denne 60 meter lange "diva" når frem til sin destination.
Bæredygtighed har været nøgleordet for implementeringen af El-færge projektet til en værdi af 224 millioner danske kroner. Ellen er bygget af lette materialer som for eksempel fiberglas, og inventaret på færgen støtter op om samme idé.

For færgens direktør, Keld M.Møller, var out-siders PLATEAU et oplagt valg. Robust og UV-bestandig, men samtidig slank og elegant i sit formsprog og på alle måder i tråd med det overordnede koncept.
out-siders 8 PLATEAU'er fordeler sig nydeligt på dækket og giver siddepladser til næsten 100 passagerer, som således kan nyde en smuk udsigt, mens frøken Ellen støt navigerer gennem det danske farvand.

Ærøfærgerne

Produkt: #177 PLATEAU Picnic L
Design: Holscher Design

Video: E-Ferry Ellen