LightSpot - interaktivt byrumselement

LightSpot - interaktivt byrumselement

LightSpot er det foreløbige resultat af et forskningsprojekt, som udføres af Arkitektskolen Aarhus i samarbejde med Kollision, out-sider, Mads Walberg, Aarhus Kommune, Martin Professional og er støttet af Realdania.

Ideen med LightSpot er at skabe en række byrumsmøbler, der kan interagere med hinanden og byens borgere. Vi kalder møblerne for LightSpots, både fordi de kan skabe rum på byens pladser, og fordi de inviterer til nye former for social interaktion i byrummet: udforskning, uformelle mødesteder, leg, undren og afslapning.

Om aftenen vil LightSpotsene lyse svagt op og invitere til ophold. Når man sætter sig på møblet, lyser det endnu mere op og danner et rum af lys omkring den, der sidder i det eller står i nærheden. I udvalgte tidsrum bliver endnu en lyskilde aktiveret, som lyser ud gennem en slids i møblets side og tegner en præcis lysstråle ud fra møblet. Da møblet kan dreje, kan laserstrålerne bruges som udløsende signaler til forskellig interaktion mellem LightSpotsene (farveskift, lydeffekter etc.).

Se produktet her