Designere
Vore danske og udenlandske designere har alle med succes arbejdet med arkitektur, design af møbler, byrumsinventar og lys. De er både garvede, kendte designere og nyere navne – som alle ønsker at være med til at skabe kommende danske designikoner indenfor udendørsinventar
AART Designers er en skandinavisk tegnestue, der arbejder tæt sammen med AART, et internationalt anerkendt arkitektfirma med base i Aarhus, København, Oslo og Stockholm. I 2007 designede AART og out-sider det urbane møbel LOOP, som en del af Aarhus Festuge. Inspirationen til LOOP kom fra traditionelle cirkulære samlingspunkter – bålstedet, tingstedet etc. Idéen var at udvikle et møbel, der kunne invitere folk i alle aldre til at mødes, socialisere eller bare tage sig et hvil. Resultatet er en mobil enhed med en intuitiv form, farverig og et indbydende og samtidig solidt materiale. Med sit legende design, har LOOP været en succes og flere nye produkter er kommet til. Med sine farver og et stort antal modulære elementer giver LOOP-serien uendelige muligheder for kreative, imødekommende rum og social interaktion
Holscher Design er en af Skandinaviens mest anerkendte og prisvindende designstudier med mere end 25 års erfaring. out-siders samarbejde med Holscher Design begyndte med en konkurrence om udvikling af radikalt nyt bordbænksæt til offentlige rum. Holschers vinderforslag – PLATEAU – blev kåret. Designet har ikoniske og grafiske kvaliteter, samtidig med at det er et sammenhængende, innovativt møbel med mange siddepladser, der inviterer til at interagere med hinanden. Holschers mål var at skabe en produkt familie. Den tæller nu 13 urbane møbler
Urbanlab nordic arbejder visions- og idebaseret med bygningskunst, urbanisme og landskabets rum. Vi tror på arkitektur som en udviklingsagent, når vi er modige nok til at retænke et steds benyttelse, behov, fællesskaber, materialer, steder, konstruktioner, tekniske løsninger og klimamål. Vi arbejder ud fra en kreativ arkitektonisk tilgang med en overliggende ambition om at skabe robuste og sanselige bygninger, byer og landskaber i et positivt samspil mellem natur og kultur. Boa-møblet blev udviklet til Århus Festuge i 2009. Et farvestrålende sidde/stå møbel, som står som et levende væsen, der slynger sig over jorden, og det inviterer til sjove og spontane møder og ophold. Dets form og struktur udfordrer det konventionelle og åbner op for en verden af muligheder. Dets funktionelle og skulpturelle karakter tilføjer ikke kun en visuel appel, men også en legende dimension til omgivelserne. Det kan være et sted at sidde, stå, ligge eller endda danse, alt efter hvordan det er placeret og brugt
Hos GHB Design mener vi, at den arkitektoniske udformning udspringer af stedets særlige kvalitet, karakter og situation, og derfor designer vi altid i dialog med konteksten.
Hvad enten det drejer sig om planlægningsopgaver, uderum, landskaber eller byrumsinventar samtænker vi æstetik og funktionalitet med henblik på poetiske og kvalitetssikre løsninger i vores fælles rum.
Det skal være skægt at træne. Det var udgangspunktet for landskabsarkitekten Mikkel Hjort, da han udviklede det nye multitræningsanlæg, FitStation. Som tidligere eliteløber ved han, hvor meget, der skal til for at bygge kroppen op. Sammen med sin tidligere træner, nuværende partner i løbetræningsvirksomheden Running26, Thomas Nolan, satte han sig for at udvikle en træningsstation, der har 16 indbyggede træningsøvelser!
Træningsstationen blev udviklet til Herning Fodboldeksperimentarium, som havde et ønske om at skabe rammerne for et anderledes fodboldanlæg, der udfordrer brugerne på flere måder end det traditionelle fodboldanlæg gør i dag. Projektet er allerede tildelt 2 priser: Herning Byråds Bygningspræmieringspris 2011 og Den Olympiske Komites (IOC) bronzemedalje 2013
GUSTIN LANDSKAB arbejder med urban planlægning, landskab og byrum. Vi arbejder målrettet og visionært på at skabe en bedre by – med flere oplevelser, mere poesi og mere liv. Landskabet skal være levende og lavet til mennesker – der griner, leger og lever. Alle vores projekter skabes i en symbiose mellem humor, seriøst arbejde, faglig iver, dokumenteret data og uhæmmet kreativitet. Vi har mange års erfaring – og bygger vores erfaring på en lang række af gode projekter.
Satellite blev skabt via projektet ”kærlig hilsen fra Nr. Snede”. Et projekt i Ikast/Brand Kommune, som arbejder med de unge i de små provinsbyer i Danmark. Projektet møder de unge på deres egne præmisser – og skaber et sted at mødes, hænge ud og føle sig ung.
Omdrejningspunktet er lyde, drømme og netværk. Forskellige lydlandskaber fra forskellige steder på kloden skaber drømme og nysgerrighed, mens de unge selv kan logge på satellitten via deres mobiltelefon. Herfra kan de træde ind i et netværk af drømme, lyde, poesi og kontakt til andre unge i andre små provinsbyer
Det faktum, at Dirk Wynants aldrig følger strømmen, men altid udvikler innovative og progressive design, er helt sikkert en del af hans succeshistorie.
Dirks filosofi er: merværdi, innovere eller dø, vi elsker planeten, klassikere for fremtiden, sexet fremragende stuff, årsag til eksistens, design er menneskeligt, det er ikke møbler, disse er “værktøjer til samvær”
“Jeg er meget interesseret i verden af objekter og hvordan folk opbygger følelsesmæssige forbindelser naturligt. Det afhænger af former og farver, i oplevelsen af brug og den identitet, du ønsker at vise brugen af dem”
Når du vandrer i bjergene, og tager en pause, vælges typisk en komfortabel sten til at sidde på eller læne sig op ad. Med udgangspunkt i dette overvejede jeg hvordan den ideelle sten skulle være. Svaret blev The Rock. En syntetisk sten, delvist begravet i græsset på en sådan måde, at den giver os den perfekte støtte til vores bog eller et sæde til et hvil.
The Rock fungerer fint både som byrumsmøbel og som have-ornament
“Jeg tror på, at vi kunne leve i en helt anden verden – en, der er fuld af reelle nutidige inspirerende genstande, rum, steder, verdener og oplevelser. Design handler ikke om at løse problemer, men om en gennemgående forskønnelse af vores byggede miljøer. Jeg koncentrerer mig om funktionalitet, men designet skal også indeholde et ‘human touch’ – noget blødt, der rører dig og gør, du føler dig godt tilpas”
Skyer og flydende lava har været Karim Rashids inspiration, da han designede siddemøblet LAVA.
Da funktionen af LAVA ikke er givet på forhånd, er det op til brugerne at bruge fantasien og følge deres intuition
Hos Julie Kierkegaard AS arbejdes der med enkle og ligefremme sprog i udviklingen af projekterne.
Udover landskabsprojekterne, har tegnestuen specialiseret sig i at designe robust by inventar, som for eksempel BIKE / BIKE SUN: “Vi tilstræber, at form og funktion er multianvendelig – som f.eks. vores cykelstele, BIKE. Den passer til alle slags cykler og kan samtidig fungere som pullert for at afgrænse eller hindre uønsket indkørsel. Vi videreudvikler altid produktet og både BIKE og BIKE SUN har udviklet sig siden første stele – bl.a. kan stelens fundament være til nedstøbning, fastboltning, være aftagelig, væltbar eller væltbar planforsænket.”