Jul 20 - 2024

Svanemærkede byrumsmøbler i genbrugsplast

De svanemærkede møbler er fremstillet af 100% genbrugt polyethylen plast, hvor 85% kommer fra internt spild og overskud fra produktionen. Det betyder, at fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter bliver genbrugt i den nye produktion

Tilføj til moodboard

Tilføj til moodboard

Tilføj til moodboard

Nordens første svanemærkede byrumsmøbler i genbrugsplast

Byens, skolens og boligforeningens møbler står nu til at blive produceret i genbrugsplast. out-sider har lanceret en lang række produkter, der alle er certificeret med det officielle, nordiske miljømærke, Svanemærket. Det betyder, at vi med god samvittighed kan nyde byens rum, når vi leger på legepladsen eller mødes på bænken i gårdmiljøet – i hvert fald hvis det er på et af out-siders mange møbler.

out-siders møbellinje er skabt med hensyn til naturen og klimaet. Alle materialerne er nemlig bæredygtige, da de er produceret af genbrugte materialer og kan genbruges. Det betyder, at de lever op til Verdensmål nummer 12 for ansvarligt forbrug og produktion.

“Vi har længe diskuteret miljørigtige materialer i legetøj, mad og beklædning, men selvom møbler og udendørsleg har været overset i debatten om bæredygtighed i hverdagen, så har det for os været et helt naturligt skridt også at søge samme høje standarder for vores produkter,” fortæller Ib Mogensen, der er administrerende direktør i out-sider, og fortsætter: “Vi tror på, at det er vigtigt at starte med sig selv. I stedet for CSR-initiativer, der ser godt ud på hjemmesiden, har vi gjort vores kerneprodukt hundrede procent bæredygtigt. Og så gør det jo heller ikke noget, at møblerne er smukke at se på.”

Miljømærkning Danmark deler begejstringen for den nye serie af produkter fra out-sider: ”Det er en god nyhed, at out-sider har valgt at få certificeret en række af deres udemøbler med Svanemærket. Deres produkter har en spændende funktion ved både at være møbler og legeredskaber, og så har de samtidig en spændende historie ved udelukkende at være fremstillet af genbrugsplast,” mener Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark

Fremtiden bygges på bæredygtige løsninger

Den nye serie af svanemærkede produkter understreger out-siders ønske om at bidrage til en bæredygtig udvikling. ”Vi har alle et ansvar for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. Med de nye 100% genbrugsprodukter tager vi en del af ansvaret og skaber en mere bæredygtig udvikling. For os giver det god mening at starte her, og vi håber selvfølgelig, at resten af branchen følger trop,” fortæller Ib Mogensen.

Det er sund fornuft at forberede sine produkter på en fremtid med større fokus på bæredygtighed. Fornyet fokus betyder også, at efterspørgslen ændrer sig i disse år. Ifølge Miljømærkning Danmark stiller flere offentlige indkøbere krav om miljømærkerne i udbud – og flere har en politik for miljømærkede indkøb. “Mange kommuner efterspørger i stigende grad miljømærkede produkter, ligesom vi også oplever en stigende interesse for svanemærkede byggerier,” fortæller Martin Fabiansen og fortsætter: “Derfor tror jeg også, at out-sider vil opleve det som en styrke at kunne tilbyde svanemærkede udemøbler, når der skal opføres udearealer til fx daginstitutioner, boligforeninger eller i byens parker.”

Svanemærket er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer, og tager højde for produktets hele livscyklus. Det vil sige på hele produktets rejse og i forhold til de miljøproblemer, der kan opstå undervejs – for at beskytte både mennesker, miljø og jordens ressourcer. Først er produktet blevet designet. Så er der skaffet råvarer, og herefter er produktet produceret på en fabrik, hvor der kan være brugt energi og kemikalier i processen. Næste del af rejsen er at emballere produktet og fragte dem ud til brugsstedet. Når der ikke længere er anvendelse af produktet, bliver det givet videre til genbrug eller smidt ud. For at produktet kan svanemærkes, skal det leve op til skrappe krav i faserne på rejsen. Det er der ikke mange produkter på uderumsmarkedet, der kan leve op til det – men vores Loop produktserie i 100% genbrugsplast kan altså!

Ved at vælge et svanemærket produkt fra Loop serien, er du derfor med til at gøre en forskel.

Du bidrager til:

  • En rigere og renere natur
  • Bedre kemi i hverdagen
  • Ansvarlig brug af jordens ressourcer
  • Et mindre klimaaftryk
  • En mere bæredygtig fremtid

 

Ecolabel DK

Produktion af 100% genanvendt polyethylen

Fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter bliver genbrugt til produktion af nye LOOP møbler